Comunele Berceni şi Clinceni ar putea intra în carantină. Ce se întâmplă cu cei care muncesc în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTo Arhivă
FOTo Arhivă

DSP Ilfov a propus intrarea în carantină, de mâine seară, a comunelor Berceni şi Clinceni. Medicii de la DSP au înaintat propunerile către autorităţile judeţene după ce în aceste localităţi rata de infectare a depăşit 10 la mia de locuitori, potrivir Digi24.

Potrivit sursei citate, una din trei localităţi din Ilfov ar trebui să intre în carantină din cauza numărului uriaş de cazuri: Rata de infectare depăşeşte 9 la mie în peste zece localităţi.

DSP a propus izolarea a 11 localităţi din Ilfov, printre care Berceni, Popeşti-Leordeni, Otopeni, Bragadiru şi Chiajna. Medicii de la INSP spun însă că măsura nu ar avea rezultatul scontat: carantina nu ar limita circulaţia celor care s-ar deplasa oricum în interes de serviciu, doar din Berceni fiind estimată deplasarea zilnică a aproximativ două mii de persoane.

Clinceni este a doua comună din judeţ în care se înregistrează cele mai multe îmbolnăviri. Şi aici rata depăşeşte 10 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov va decide zilele următoare măsurile care se vor impune în aceste localităţi, nu inainte de a consulta autorităţile din Bucureşti. Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menţine până în data de 26 noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite