Arafat, mesaj pentru „cârcotaşi“ după ce au fost emise două mesaje RO-Alert cu avertizări meteo. Străzi din Bucureşti, inundate şi acoperite de grindină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul / Mihai Epure
FOTO Adevărul / Mihai Epure

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă, marţi seară, că s-au dat două mesaje RO-Alert în Bucureşti şi în Ilfov, pentru că avertizarea meteo a fost ridicată de la cod portocaliu la cod roşu. Arafat anunţă că au fost peste 120 de solicitări pentru intervenţii şi este posibil ca numărul acestora să crească.

Până la ora 21:00, ca urmare a codurilor înregistrate în Bucureşti, pompierii au intervenit pentru degajarea a 44 copaci şi 3 elememente de constructie, dar şi la 26 autoturisme afectate. În plus, apa a fost evacuată de pe 

18 străzi, din 45 locuinţe si 15 curţi. În judeţul Ilfov s-a intervenit pentru degajarea 4 copaci căzuţi, evacuarea apei din 12 locuinţe si de pe două străzi inundate. Un autoturism a fost avariat. 

În Bucureşti au fost emise două mesaje RO-alert, după declanşarea fenomenelor meteo: unul anunţa un cod portocaliu de averse de ploaie şi grindină, iar al doilea anunţa un cod roşu. După ce pe reţelele sociale unii bucureşteni s-au plâns că aveau deja "un cucui şi o ureche roşie" de la grindină la momentul primirii mesajului RO-alert, Arafat a transmis un mesaj şi ”pentru cârcotaşii care comentează mesajele” şi a postat imagini şi fotografii care arată străzi inundate şi ploaie torenţială cu grindină.  

”Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuţi şi acoperişuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul RO-Alert şi-a făcut treaba”, a transmis Arafat.  

Străzi din Bucureşti inundate după ploaie: imagini din Drumul Taberei

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti şi localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. De asemenea, Capitala a fost vizată de cod portocaliu. A plouat torenţial şi a căzut grindină în mai multe zone din Bucureşti.

Drumul Taberei dupa ploaie FOTO Adevărul / Mihai Epure

În sectorul 6 au căzut chiar şi 60 de litri de apă pe metrul pătrat, astfel că străzile s-au transformat în adevărate lacuri.

Drumul Taberei dupa ploaie FOTO Adevărul / Mihai Epure
Drumul Taberei dupa ploaie FOTO Adevărul / Mihai Epure

FOTO Adevărul / Mihai Epure 

Echipele ISU au avut deja zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, în urma Codului portocaliu, iar la metrou s-a intervenit pentru îndepărtarea apei în mai multe staţii. Mai multe linii ale STB sunt blocate din cauza copacilor căzuţi sau a apei acumulate pe drum. Apa Nova intervine cu zeci de utilaje. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite