Ambasada Statelor Unite la Bucureşti: Escrocii vizează Programul Diversity Visa. Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti atrage atenţia, marţi, asupra unei tentative de înşelăciune care vizează Programul Diversity Visa US, după ce mai multe persoane au primit e-mail-uri false prin care erau înştiinţaţi că ar fi fost selecţionaţi şi li se cereau să completeze formulare cu datele lor personale.

”Secţia Consulară vă atrage atenţia: în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail, pentru a fi înştiinţate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa US cerându-li-se să completeze  formulare cu datele lor personale”, a transmis Ambasada SUA, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 Instituţia atragee atenţia tuturor celor contactaţi să nu dea curs solicitărilor. 

”Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi „consultanţi de viză”, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani”, precizează Ambasada.

Instituţia reaminteşte că pentru programul DV-2023 participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021. 

”Vă reamintim că pentru programul DV-2023 participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021, iar singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022 pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: https://dvprogram.state.gov/" mai arată reprezentanţa diplomatică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite