Alegeri locale în Rusia: 30 de opozanţi interpelaţi la Moscova

Alegeri locale în Rusia: 30 de opozanţi interpelaţi la Moscova

Alegeri locale în Rusia: 30 de opozanţi interpelaţi la Moscova

În jur de 30 de opozanţi denunţând nereguli la alegerile municipale de la Moscova, câştigate de partidul Rusia Unită al primului ministru Vladimir Putin, au fost interpelaţi luni în capitala rusă, au relatat radioul Ecoul Moscovei şi o agenţie rusă.

Lolita Ţaria, lider al Frontului cetăţenesc unit, mişcarea fostului campion mondial la şah Garry Kasparov, şi circa 30 de opozanţi care se pregăteau să participe la o manifestaţie neautorizată în Piaţa Puşkin din centrul Moscovei au fost interpelaţi de forţele de ordine, a precizat agenţia Interfax.

Liderul mişcării de opoziţie 'Noi', Roman Dobrohotov, a fost el însuşi interpelat în staţia de metrou Puşkinskaia, în momentul când făcea declaraţii unor jurnalişti, potrivit aceleiaşi surse.

În jur de 100 de manifestanţi au răspuns la apelul unor organizaţii care denunţă fraude la alegerile locale - municipale, districtuale sau regionale - organizate duminică în mai multe regiuni din Rusia.

La Moscova, lista Rusia Unită condusă de foarte conservatorul primar al capitalei, Iuri Lujkov, a obţinut 66 la sută din sufragii, cu aproape 20 de puncte mai mult decât la precedentul scrutin din 2005 /47,25 la sută/, potrivit cifrelor Comisiei electorale centrale, aminteşte Agerpres.

Printre altele, în 75 de regiuni, Rusia Unită a obţinut aproape 80 la sută din locuri, în timp ce opozanţii liberali ai Iabloko şi Pravoe Delo niciunul, a indicat Leonid Ivlev, reprezentant al acestei Comisii.

Opoziţia şi observatori ai scrutinului au denunţat nereguli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările