VIDEO Probleme pentru autobuzele care circulă pe linia de tramvai în Capitală. Masticul le distruge anvelopele, iar traficul este îngreunat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masticul se lipeşte de roţile autobuzelor                                        FOTO: FB/Valer Ciobănescu
Masticul se lipeşte de roţile autobuzelor                                        FOTO: FB/Valer Ciobănescu

După numai două zile de la decizia ca anumite autobuze să circule pe linia de tramvai, apar şi primele probleme în traficul bucureştean.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) anunţa că de la 1 iulie unele autobuze vor circula pe linia de tramvai. Doar că au apărut şi primele probleme: masticul se lipeşte de cauciucurile autobuzelor, iar liniile de tramvai se dezechilibrează.

Conform celor de la Club Feroviar, problema a fost semnalată de un utilizator al Forumului Metrou Uşor, descrie situaţia. „Cauciucurile autobuzelor au început să acumuleze mastic de la etanşarea şinei de tramvai. E posibil să fie ceva de scurtă durată, până se dezlipeşte complet masticul în surplus. Din ce am înţeles, în alte ţări autobuzul nu merge direct pe linia de tramvai, ci cu roţile de o parte şi de alta a liniei. La noi nu prea e posibil aşa ceva din cauza gardurilor şi a peroanelor care nu au fost concepute pentru a circula în acest regim, decât direct pe linie”, scrie persoana respectivă.

Vasile Petrariu, preşedintele Sindicatului Transportatorilor Bucureşti din cadrul Societăţii de Transport Bucureşti, a declarat pentru Club Feroviar că „probleme apar mai mult la tramvaie, pentru că roţile autobuzelor calcă doar pe una din linii de pe fiecare sens şi se modifică un pic echilibrul”.

În plus, vatmanii spun că au început să întârzie mult în trafic din cauza acestor autobuze care circulă pe linia de tramvai.

„Am stat tura trecută o oră şi jumătate ca să fac trei staţii. Au băgat autobuzele pe linia de tramvai şi masticul acesta nu rezistă la căldură, la 30 de grade se face plastilină, vedeţi... Intră piciorul în el, şi în momentul în care au trecut autobuzele, au luat masticul respectiv şi l-au pus pe linie. Şi aici e puţin, dar de la Vitan începând, de unde intră maşinile pe linie, aşa este... Uitaţi”, spune vatmanul, citat de Digi 24.

Valer Ciobănescu a postat pe contul său de Facebook imagini cu un autobuz care merge foarte încet pe liniile de tramvai din cauza acestui mastic.

Pe aceeaşi temă:

Schimbări la STB, de la 1 iulie: Autobuzele circulă pe linia de tramvai, iar şoferii vor purta uniformă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite