FOTO S-a redeschis Grădina Japoneză din parcul Herăstrău

FOTO S-a redeschis Grădina Japoneză din parcul Herăstrău

Grădina a fost reabilitată cu sprijinul Ambasadei Japoniei

Grădina Japoneză din parcul Herăstrău a fost redeschisă publicului. Lucrările de reabilitare, revitalizare şi reamenajare peisagistică a Grădinii Japoneze au fost făcute prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandaţi de Ambasada Japoniei în România şi al specialiştilor Universităţii de Arhitectură "Ion Mincu".

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent şi unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite 'Muntele', reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar şi lucrări de întreţinere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor şi a cireşilor japonezi.
 
Pentru a păstra specificul şi particularitatea amenajării peisagistice acestui tip de grădina, ALPAB a plantat, din serele proprii, un număr de 10 arţari japonezi şi 481 de azalee.
 
Plantarea de  material dendro - floricol decorativ  a fost executată astfel încât, pe parcursul celor patru anotimpuri,  să fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificată a frunzelor şi  florilor decorative.
 
Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la iniţiativa şi cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul iniţial din cadrul acestei grădini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare şi reamenajare.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: