IKEA reia vânzarea chifteluţelor în restaurantul din Băneasa

IKEA reia vânzarea chifteluţelor în restaurantul din Băneasa

Chifteluţele IKEA au fost retrase de la vânzare din 24 de ţări. FOTO IKEA

IKEA reia, de miercuri, vânzarea de chifteluţe în restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti, produsul fiind retras de la comercializare în urmă cu o lună după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe, potrivit unui comunicat al companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsura de retragere de la vânzare a chifteluţelor a fost aplicată în 24 de ţări. „Vânzarea va fi reluată mai întâi în restaurant urmând ca, în următoarea lună, să oferim clienţilor şi chifteluţe ambalate în magazinul cu delicatese suedeze (...) Chiar dacă rezultatele analizelor derulate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenţa cărnii de cal în chifteluţele din magazinul IKEA România, investigaţiile pe plan global au fost continuate“, se arată într-un comunicat al IKEA.

IKEA precizează că a analizat producţia de chifteluţe împreună cu un specialist din afara companiei şi cu furnizorul din Suedia şi ca rezultat a simplificat lanţul de aprovizionare prin reducerea numărului de furnizori de carne şi a implementat un sistem suplimentar de securitate alimentară prin adăugarea unor teste de ADN, efectuate atât asupra cărnii crude, cât şi asupra produsului final.

De asemenea, IKEA colaborează cu o companie externă de asigurare a calităţii pentru dezvoltarea de noi cerinţe pentru aprovizionarea şi prelucrarea produselor din carne, analizele ADN vor fi puse în aplicare ca o procedură normală pentru carnea tocată de la toţi furnizorii, în toate unităţile de producţie, şi va realiza analize periodice şi de către o terţă parte pentru a se asigura că furnizorii şi sub-furnizorii respectă cerinţele.

Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluţe la restaurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 - august 2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: