Centru de recreere în sectorul 2. Toate serviciile centrului sunt gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Şoseaua Pantelimon, la numărul 301 a fost deschis ieri cel mai mare complex multifuncţional dotat, printre altele, cu săli de gimnastică şi dans, de informatică şi spaţii de joacă pentru copii

Cel mai mare complex multifuncţional de educaţie şi activităţi recreeative din ţară a fost inaugurat ieri în sectorul 2. Complexul de Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon” este adresat tuturor categoriilor sociale din acest sector al Capitalei, care vor avea acces, gratuit, la serviciile oferite de acesta.

Grădini interioare şi spaţii de joacă pentru cei mici

Astfel, complexul dispune de săli de fizioterapie, kinetoterapie, aerobic, fitness şi de dans, dar şi de una cu mese de şah, precum şi de un centru de zi de tip after-school şi de laboratoare de informatică, limbi străine şi fonetică. Totodată, complexul va găzdui Centrul de Voluntariat al Sectorul 2, un club al profesorilor şi unul al şcolarilor şi sediul Asociaţiei Administratorilor de Imobile din Sectorul 2. De asemenea, complexul beneficiază de grădini interioare şi spaţii de joacă pentru copii în aer liber.

After-school, cinci zile pe săptămână

La centrul de zi de tip after-school, organizat în trei săli, elevii vor putea beneficia timp de cinci zile pe săptămână de asistenţă în pregătirea temelor de acasă. Totodată, ei vor putea participa la ateliere de lucru şi creaţie, excursii, expoziţii, concerte şi competiţii. În laboratorul de informatică vor fi organizate cursuri de calculatoare şi programare şi se va putea naviga pe internet. Clubul Şcolarului va fi organizat în şapte săli, în care vor funcţiona ateliere de pictură, sculptură, artă teatrală, lucru manual, meşteşuguri artisitice tradiţionale, dar şi electronică şi modelism. La Clubul Profesorilor, cadrele didactice active şi cele aflate la pensie vor putea organiza diverse activităţi extracurriculare, lansări de carte şi vernisaje, conferinţe şi prezentări tematice. Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite de complex trebuie să se înscrie la Recepţia acestuia, de unde vor primi o legitimaţie de acces.

Expoziţii de artă şi lansări de filme

    În cadrul complexului vor fi organizate şi expoziţii de artă, serate muzicale, lansări de carte, de filme, sesiuni literare, colocvii şi seminarii ştiinţifice. Un spaţiu va fi dedicat şi membrilor Uniunii Artiştilor Plastici.
„Complexul este destinat tuturor persoanelor din comunitatea locală a sectorului 2 care doresc să îşi petreacă timpul liber într-un mod cât mai util şi plăcut, iar principalul scop este acela de a oferi un spaţiu de educaţie, socializare, artistic, de recreere şi agrement”, a declarat la inaugurare Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.
Complexul este situat pe Şoseaua Pantelimon la numărul 301, vizavi de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon”. Terenul pe care este situat complexul are o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Clădirea în care va funcţiona complexul a găzduit înainte Institutul Naţional de Expertiză şi Recuperarea Capacităţii de Muncă şi a fost preluată în urmă cu doi de Primăria Sectorului 2 de la Ministerul Sănătăţii şi refăcută. Costurile pentru amenajarea complexului suportate de primprie se ridică la 2,9 milioane de lei.    


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite