Casa Vernescu de pe Calea Victoriei ar putea fi mutată pentru a face loc pietonilor

Proiectul prin care Calea Victoriei va devein pietonală va fi realizat anul acesta de Primăria Capitalei. Casa Vernescu, care acum este ieşită foarte mult în stradă, ar putea fi mutată mai în spate, pe şine, pentru a face loc pietonilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În bugetul pe anul acesta am prevăzut deja bani pentru începerea acestui proiect. Întâi vom realiza proiectul de arhitectură, după care vom putea şti cât costă reamenajarea spaţiilor publice. Este vizată porţiunea din Calea Victoriei cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Palatul Regal. În principiu, vrem să reducem circulaţia auto la trei benzi şi să lărgim trotuarele la patru-cinci metri fiecare. În acest moment, sunt zone pe această arteră, unde trotuarele sunt aproape inexistente. Vom păstra şi câteva locuri de parcare", a declarat pentru HotNews.ro, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Capitalei.

Casa Vernescu, care este ieşită foarte mult în stradă, ar putea fi mutată mai în spate. "Această construcţie este foarte mult ieşită în stradă. Practic, trotuarul nu există în acea zonă. Ca să putem păstra trei benzi de circulaţie şi să lărgim trotuarele, ar trebui deplasata mai în spate, cinci-zece metri. Este o operaţiune nu foarte complicată. Se sapă în jurul casei, se toarnă sub casă o placă de beton după care se pun un fel de şine sub această placă şi se trage imobilul, la propriu, mai în spate. În Bucureşti au mai fost "mutate" cu această metodă două clădiri: mânăstirea Mihai Vodă şi un bloc de pe Ştefan cel Mare. Blocul a fost mutat chiar cu oameni în el prin anii ‘80. Tehnologia necesară mutării nu este foarte scumpă, mai ales dacă este folosită pentru translatarea mai multor imobile", a mai spus Pătraşcu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: