Bordurile roşii de pe Bulevardul Unirii au început să se strice. Primăria Sectorului 3 nu dă nicio explicaţie

Bordurile roşii de pe Bulevardul Unirii au început să se strice. Primăria Sectorului 3 nu dă nicio explicaţie

Aşa arătau la început bordurile roşii din Sectorul 3 al Capitalei, amplasate lângă staţia de metrou Titan FOTO Marian Iliescu

În 2014, pe marile bulevarde din Sectorul 3 au început să apară borduri roşii înalte care ar fi trebuit să protejeze spaţiul verde şi partea carosabilă. Astăzi, la mai bine de un an de la montarea acestora, cele de pe Bulevardul Unirii au început deja să se deteriorize.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bordurile roşii care au apărut în tot Sectorul 3 şi care i-au scandalizat pe unii locuitorii din această zonă au început să se strice după un an şi ceva de când au fost montate. În unele zone, acestea au început să se crape, să îşi piardă culoarea sau să se macine. Şi cei care trec pe Bulevardul Unirii spun că au observat că bordurile încep să se degradeze.

„Da, dacă treci pe aici vezi că s-au făcu urâte, că au început să se strice. Acum cine ştie, poate le repară până la urmă“, spune un trecător de pe Bulevardul Unirii. 

Ce spune Primăria?

În 2014, când începeau montarea bordurilor roşii, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 explicau, la cererea reporterilor „Adevărul“, că lucrările nu constau în montarea unor borduri mai înalte, ci în turnarea unei diafragme din beton roşu.
 
 
De asemenea, spunea aceştia, prin turnarea diafragmelor se protejează atât spaţiul verde, cât şi carosabilul, prin delimitarea acestora, împiedicându-se deplasarea pământului pe carosabil şi împrăştierea prafului de pe carosabil pe spaţiul verde.
 
 
„Totodată, operaţiunea de turnare a diafragmelor presupune costuri mult mai mici“, spuneau atunci reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, fără să precizeze costurile necesare lucrărilor. În schimb, aceştia au spus că „investiţia este realizată de SC ADPB SA, societate comercială la care Consiliul Local Sector 3 este acţionar majoritar (97 %), în baza contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de amenajare spaţii verzi încheiate în anii 2005, respectiv 2010“.
 
 
Aceste borduri au fost făcute în scuarurile centrale ale marilor bulevarde din Sectorul 3: Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Camil Ressu şi Baba Novac, urmând să se execute lucrări şi în celelalte scuaruri centrale. 
 

Vechile borduri din sector au fost îmbrăcate cu un strat gros de beton FOTO Marian Iliescu

Deşi astăzi reporterii „Adevărul“ au cerut din nou informaţii despre costurile bordurilor şi despre starea în care se află, până la ora publicării acetui material Primăria Sectorului 3 nu a oferit un răspuns. 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările