Studiu: Fiecare al doilea moldovean este supraponderal sau obez

Studiu: Fiecare al doilea moldovean este supraponderal sau obez

FOTO arhivă, simbol

Fiecare al doilea moldovean este supraponderal sau obez. În Republica Moldova ponderea persoanelor obeze şi supraponderale este mai mare în mediul urban, în comparaţie cu mediul rural. Fenomenul este mai mult caracteristic femeilor decât bărbaţilor, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datele sunt oferite de Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP), în contextul Zilelor Europene ale Mişcării pentru Sănătate şi de Prevenire a obezităţii, care se desfăşoară în perioada 10-20 mai. Potrivit CNSP, obezitatea creşte proporţional vârstei, de la 1% în grupul de vârstă de 18-24 ani până la 25% în grupul de vârstă de 45-65 ani, după care descreşte.

Modul sedentar de viaţă este caracteristic pentru aproape 60 la sută din populaţia cu vârsta de 15 ani şi peste. Potrivit specialiştilor, o altă cauza obezităţii şi a supraponderalităţii este consumul scăzut de fructe şi legume. 66,6 % din populaţia moldovenească consumă mai puţin de 5 porţii de fructe şi legume pe zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările