Reuters: „Lipsa de credibilitate a sondajelor face greu de estimat rezultatul alegerilor din Moldova”

 Reuters: „Lipsa de credibilitate a sondajelor face greu de estimat rezultatul alegerilor din Moldova”

Alegeri Moldova 2010

Agenţia Reuters scrie că alegerile de duminică din Republica Moldova vor fi o probă pentru cât de bine au reuşit cele patru partide din coaliţia de guvernare să-şi vândă mesajul pro-european lansat la preluarea puterii acum 15 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alianţa pentru Integrare Europeană doreşte să aducă Moldova, unul din cele mai sărace state europene, mai aproape de instituţiile europene, să facă această ţară eligibilă într-o bună zi în Uniunea Europeană, prin îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor guvernamentale, cu ajutorul fondurilor şi a programelor de ajutor din străinătate.

Reuters, la fel ca alţi observatori ai scenei politice moldoveneşti, notează că lipsa de credibilitate a sondajelor de opinie din Republica Moldova face greu de estimat care va fi rezultatul alegerilor.

Reuters aminteşte sondajele de dinaintea referendumului din septembrie, care spuneau că majoritatea alegătorilor vor fi de acord cu propunerea de alegere a preşedintelui prin vot popular, referendumul fiind însă invalidat din cauza prezenţei scăzute la urne.

Reuters mai spune că în opinia multor comentatori e puţin probabil ca alegerile de duminică să schimbe echilibrul de forţe din legislativ, o schimbare necesară ieşirii din impasul alegerii preşedintelui, transmite Radio Europa Liberă.

Moldovenii din Timişoara votează pentru schimbare: "Oamenii din Moldova s-au obişnuit cu răul"


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările