VIDEO Pavel Filip: La Chişinău a devenit un trend să strigi în gura mare şi să te declari pentru unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO guv.ro
FOTO guv.ro

Premierul Pavel Filip şi prim-ministrul Viorica Dăncilă au avut o întrevedere joi, 22 noiembrie, la Bucureşti, în cadrul şedinţei comune a celor două guverne. Oficialul moldovean a subliniat că România este principalul partener comercial al R. Moldova, volumul comerţului exterior depăşind suma de 1 miliard de dolari.

Pavel Filip a menţionat că „aderarea la UE rămâne singurul nostru plan şi eforturile noastre vor fi intensificate inclusiv în contextul deţinerii a preşedinţiei României la Consiliul UE”.

Premierul moldovean nu a ezitat să critice partidele unioniste din Moldova, subliniind că: „La Chişinău a devenit un adevărat trend să strigi în gura mare şi să te declari pentru unire”. 

„Deja mai multe partide îşi adjudecă acest deziderat. Noi suntem de părere că abordările trebuie să fie pragmatice şi atunci ele vor aduce mai multe rezultate. Nu doar declaraţiile tari ne asigură această apropiere, ci proiectele foarte concrete”, a menţionat Filip.

Prim-ministrul a spus că îşi doreşte ca „această unire” să se priducă prin interconectarea infrastructurii pe diferite domenii.

„Să ne integrăm sistemele de transport, sistemele de comunicaţii electronice, sistemele de mediu, de securitate sau de educaţie şi cultură”, a accentuat Filip.

Pavel Filip a vorbit despre importanţa exluderii tarifelor la roaming dintre România şi Moldova ca „cetăţenii nici să nu simtă că au trecut dintr-o ţară în alta”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite