Tudor Deliu a fost înregistrat în cursa prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Deliu FOTO by Constantin Grigorita

Reprezentantul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a fost înregistrat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării. Hotărârea a fost aprobată sâmbătă, 19 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Veaceslav Agrigoroae, membru CEC, a declarat că listele de subscripţie depuse conţin peste 21,3 mii de semnături din 30 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi. În urma verificării autenticităţii datelor, 3,8 semnături au fost declarate nule. 17,5 mii de semnături se consideră valabile şi întrunesc cerinţele legale, încadrându-se în limita cerinţelor stabilite de prevederile electorale.

Pentru înregistrarea lui Tudor Deliu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte au votat toţi cei opt membri CEC prezenţi la şedinţă.

Până acum, în cursa prezidenţială au fost înregistraţi liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, şi liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Totodată, s-a respins înregistrarea în calitate de candidat a lideruuil Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu. CEC a motivat că din unităţile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unităţi administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condiţiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 semnături ale susţinătorilor, iar restul 17 unităţi administrativ teritoriale nu întrunesc cerinţele legale. Andrian Candu a declarat că va contesta în instanţia de judecată  decizia de neînregistrare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite