Socialiştii confirmă sprijinul pentru Igor Dodon. Rezoluţia adoptată de Congresul Republican al PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), întrunit miercuri, 5 septembrie, a adopat o Rezoluţie prin care anunţă că socialiştii „confirmă întregul sprijin” pentru preşedintele ţării, Igor Dodon, şi lansează campania de înaintare a reprezentanţilor săi în circumscripţiile electorale uninominale pentru parlamentarele din februarie 2019.

Vedeţi mai jos textul integral al Rezoluţiei PSRM

„Evenimentele deprimante la care am fost martori în ziua aniversării a 27-a a Independenţei Moldovei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sunt rezultatul celor 9 ani de guvernare a aşa numitelor partide pro-europene. Toată răspunderea pentru criza economică persistentă, pentru furtul miliardului, pentru sărăcirea populaţiei, pentru creşterea şomajului şi emigrarea în masă, pentru continuarea divizării societăţii pe criterii sociale şi interetnice, pentru suprimarea încrederii faţă de Moldova din partea partenerilor străini din Vest şi din Est, o poartă cei care în ultimii 9 ani, controlează Parlamentul şi Guvernul din Moldova, au fost parte a acestor guverne, au condus ministere şi instituţii publice, au finanţat şi a au sprijinit aşa-zisele partide pro-europene.

În ultimii 9 ani, în Moldova, la putere s-au perindat şase coaliţii pro-europene, majoritatea dintre care le-au alcătuit reprezentanţii aceloraşi partide politice. Astăzi, membrii coaliţiilor pro-europene încearcă să inducă lumea în eroare precum că se află pe difeite părţi ale baricadelor politice. Dar contradicţiile dintre ei poartă un caracter absolut artificial.

Partidul Democrat şi cel Liberal-Democrat nu au avut contradicţii cînd au făcut împreună parte din cinci(!) alianţe pro-europene.

Ei nu au avut contradicţii atunci cînd, în ciuda opiniei majorităţii locuitorilor ţării, au impus Moldovei Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Ei nu au avut contradicţii atunci cînd au votat împreună, inclusiv şi Maia Sandu, pentru creditarea băncilor lui Ilan Şor şi concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Ei nu au avut contradicţii atunci cînd, împreună, de trei ori, l-au promovat în postul de primar de Chişinău pe Dorin Chirtoacă, în prezent urmărit penal.

Ei nu au avut contradicţii atunci cînd au adoptat împreună „Legea privind egalitatea de şanse”, menită să protejeze drepturile homosexualilor.

Ei nu au avut contradicţii atunci cînd au interzis împreună difuzarea posturilor de televiziune ruseşti pe teritoriul Moldovei.

Guvernarea şi aşa-numita „opoziţie pro-europeană” nu au contradicţii atunci cînd, împreună , insistă pe modificarea, în Constituţie, a denumiri limbii de stat din moldovenească în cea română.

Nu există contradicţii între ei atunci cînd încearcă împreună să promoveze în Constituţia ţării obligativitatea vectorului pro-european.

„Opoziţia pro-europeană” nu este împotrivă atunci cînd regimul de guvernămînt vinde teritoriul Stadionului Republican Ambasadei SUA.

Ei nu au contradicţii atunci cînd împreună îl atacă pe Preşedintele ţării, Igor Dodon, ales de întregul popor.

Şi regimul de guvernămînt, şi coaliţia pro-europeană sunt două pîrghii în mîinile aceloraşi curatori din afara ţării. Întreaga lor forfotă politică nu este altceva decît o tîrguială cu scopul de a se vinde reciproc în procesul de repartizare a portofoliilor în noua coaliţie pro-europeană, în cazul în care forţele de dreapta iarăşi vor fi în majoritate în noul Parlament. Ei de pe acum deja îşi transmit reciproc semnale explicite despre disponibilitatea de a se reuni împotriva poporului.

Astăzi, unicul partid care acţionează în interesele majorităţii absolute a poporului Moldovei, este Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Principiile de bază ale PSRM corespund aşteptărilor majorităţii cetăţenilor ţării noastre: trecerea la sistemul de guvernămînt prezidenţial, păstrarea statalităţii moldoveneşti şi a limbii moldoveneşti în Constituţie, pacea interetnică în ţară, statutul de neutralitate al Moldovei pe arena internaţională, relansarea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă şi păstrarea bunelor relaţii cu ţările Uniunii Europene, reglementarea paşnică a diferendului transnistrean, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale.

Partidul Socialiştilor condamnă categoric încercările regimului de guvernămînt şi a pseudo opoziţiei pro-europene de a diviza societatea şi îşi declară refuzul de a participa la jocurile lor politice infame.

Partidul Socialiştilor îşi confirmă întregul sprijin pentru Preşedintele Republicii Moldova ales de popor, Igor Dodon, şi iniţiativele sale politice şi sociale.

Partidul Socialiştilor lansează campania de înaintare a reprezentanţilor săi în circumscripţiile electorale uninominale. Aceştia vor fi persoane care se bucură de autoritate în teritorii şi care împărtăşesc cu devotament principiile de partid, care nu-şi vor trăda alegătorii şi nu vor renunţa la niciun punct din programul Partidului Socialiştilor.

Partidul Socialiştilor cheamă poporul Moldovei să se unească în jurul programului de păstrare a ţării, de implementare a reformelor în economie, de echitate socială şi de modernizare a societăţii. Unica alternativă pentru cei 9 ani de guvernare a eurounioniştilor este Partidul Socialiştilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite