Pavel Filip şi Maia Sandu, prima întâlnire după alegeri. Liderul PDM spune că democraţii vor susţine eforturile Maiei Sandu de curăţare a clasei politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Pavel Filip

Liderul PDM, Pavel Filip, şi preşedintele ales, Maia Sandu, au avut o întâlnire luni, 30 noiembrie, unde au discutat „despre situaţia din ţară”.Potrivit unui comunicat de presă emis de PDM, Maia Sandu şi Pavel Filip au discutat şi despre „crearea unui grup de lucru pe platformă parlamentară care să vină cu soluţii urgente pentru criza provocată de COVID-19”.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a mulţumit Partidului Democrat din Moldova, declarând „am toată aprecierea pentru primarii şi susţinătorii PDM care au votat la alegerile prezidenţiale pentru democraţie, stat de drept şi lupta împotriva corupţiei”.

La rândul său, Pavel Filip a asigurat-o pe liderul PAS că PDM rămâne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern şi european şi în toate proiectele şi reformele care vor aduce beneficii cetăţenilor şi vor accelera parcursul european al ţării.

Preşedintele PDM şi-a exprimat regretul cu privire la evoluţiile negative în lupta împotriva COVID-19 şi gestionarea proastă a pandemiei în Moldova. 

Democraţii consideră că în condiţiile în care numărul de cazuri noi creşte zilnic, locuri în spitale nu mai sunt, lucrătorii medicali nu mai fac faţă valului mare de infectări, este nevoie de măsuri imediate şi urgente în soluţionarea acestei crize. PDM regretă că nu a fost susţinută în Parlament ideea creării unei comisii speciale, care să vină cu propuneri şi măsuri imediate. În acest sens, s-a discutat crearea, pe platformă parlamentară, a unui grup de lucru care să identifice soluţii urgente pentru criza provocată de COVID-19.

Pavel Filip şi Maia Sandu au discutat şi despre situaţia din Parlament. Liderul PDM a condamnat migraţia deputaţilor dintr-un partid în altul şi a menţionat că, întrucât democraţii au trecut printr-un proces de resetare a formaţiunii, Partidul Democrat va susţine şi în continuare eforturile preşedintelui ales de curăţare a clasei politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite