Partidul lui Tkaciuk ar putea participa la protestele de duminică în susţinerea lui Stoianoglo: „S-a produs o fărădelege şi o porcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Tkaciuk, fost deputat comunist, actual lider al Partidului Acţiunii Comune - Congresul Civic
Mark Tkaciuk, fost deputat comunist, actual lider al Partidului Acţiunii Comune - Congresul Civic

Respectăm dreptul cetăţenilor de a protesta. Este reacţia partidului de guvernământ la anunţul opoziţiei de a organiza duminică un protest faţă de scumpirile în lanţ din ultima perioadă şi faţă de începerea urmăririi penale pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, transmite IPN.

La manifestaţia opoziţiei parlamentare de duminică s-ar putea alătura şi Partidul Congresul Civic, formaţiune care a protestat zilele acestea faţă de reţinerea şi suspendarea din funcţie a lui Stoianoglo.

„Nu exclud că duminică vom merge la protest, dar decizia urmează a fi luată de Executivul Politic al partidului. S-a produs o fărădelege şi o porcărie care a condus la o reacţie dură din partea cetăţenilor. Guvernarea să nu spere că protestele se vor răsufla atât de uşor. PAS a făcut o prostie mare care poate să-i coste scump şi nu doar pe ei, ci pe toată ţara. Prin această fărădelege ţara este băgată în haos”, a spus reprezentantul Partidului Acţiunii Comune - Congresul Civic, Iurie Munteanu în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8.

De cealaltă parte, reprezentanţii puterii spun că respectă decizia opoziţiei de a organiza acţiuni de protest şi se arată convinşi că lupta cu corupţia demarată de actuala guvernare are susţinerea cetăţenilor.

„Noi suntem consecvenţi ideii de a reforma justiţia, de a merge până la capăt cu evaluarea procurorilor şi judecătorilor, de asta s-au trezit mai mulţi şi fac gălăgie. Ei văd că noi avem o susţinere şi mai mare din partea societăţii, fiindcă oamenii îşi doresc reformarea justiţiei. Vor fi excluşi din sistem procurorii şi judecătorii care au slujit regimurilor, iar politicienii nu vor mai avea protecţie de la ei. Noi respectăm dreptul cetăţenilor de a protesta”, a spus deputatul PAS Petru Frunze.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat, vineri seara, după ce procurorul general, Alexandru Stoianoglo a fost eliberat şi plasat în arest la domiciliu, că Socialiştii nu renunţă la protestele programate pentru ziua de 10 octombrie, în susţinerea lui Stoianoglo.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, deşi procurorul de caz, Victor Furtună, a solicitat 30 de arest preventiv.

Stoianoglo se declară nevinovat. El susţine că este vorba despre un dosar politic, deschis la comanda preşedintelui Maia Sandu, pe motiv că partidul ei, PAS, ar dori să acapareze toată puterea în stat.

Stoianoglo a spus că nu există probe ce l-ar putea băga după gratii, subliniind că este gata oricând să-şi demonstreze nevinovăţia.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite