Organizaţiile necomerciale din R. Moldova vor putea presta servicii oneroase concurenţilor electorali

Organizaţiile necomerciale din R. Moldova vor putea presta servicii oneroase concurenţilor electorali

În perioada campaniei electorale, organizaţiilor necomerciale le va fi interzisă doar prestarea serviciilor gratuite, nu şi a serviciilor oneroase. O modificare în acest sens la Legea cu privire la organizaţiile necomerciale a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, modificările la lege se fac în contextul ajustării cadrului normativ cu o hotărâre a Curţii Constituţionale. Redacţia actuală a articolului spune că „în perioada campaniei electorale, organizaţia necomercială nu poate presta servicii şi/sau susţine material sau gratuit concurenţii electorali şi nu poate face agitaţie electorală”.

Curtea Constituţională a recunoscut caracterul constituţional al textului respectiv. Curtea a constatat existenţa unei diferenţe de tratament între organizaţiile necomerciale şi cele comerciale, interdicţia de a presta servicii oneroase pe perioada campaniei electorale existând doar în privinţa organizaţiilor necomerciale. Astfel, Curtea a concluzionat că interdicţia prestării serviciilor oneroase concurenţilor electorali în perioada campaniei electorale restrânge nejustificat şi în mod discriminatoriu dreptul de proprietate al organizaţiilor necomerciale, contrar articolelor 16 şi 46 din Constituţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările