Manifestaţie PAS: „Oamenii buni îşi apără Independenţa!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Mai mulţi simpatizanţi şi membri ai Partidului Acţiune şi Solidaritate s-au adunat în ajunul Zilei Independenţei, 26 august, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Potrivit preşedintei PAS Maia Sandu, acţiunea a fost organizată pentru a aminti curajul şi rezistenţa oamenilor care au protestat în acelaşi loc, pe data de 26 august 2018, cât de importantă este lupta pentru libertate şi cât de necesară rămâne şi la momentul actual, transmite IPN.

Totodată, lidera PAS, susţine că manifestaţia a fost organizată cu scopul de a sărbători curajul oamenilor, care acum doi ani, au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale de peste tot, din ţară şi din diasporă să protesteze împotriva regimului lui Vlad Plahotniuc. ,,Suntem aici să sărbătorim toţi oamenii care au luptat pentru libertate, democraţie, renaştere naţională, începând de la 1989 încoace şi să-i încurajăm pe oameni să nu-şi piardă speranţa într-o societate liberă, într-o ţară a bunăstării. Să fie optimişti, să se unească toţi oamenii buni din ţară şi să meargă înainte spre victorie”, a fost mesajul transmis de Maia Sandu.

Pe toată durata evenimentului, tinerii au fredonat cântece patriotice.

Acum doi ani, pe 26 august 2018, Piaţa Marii Adunări Naţionale era plină de oameni care declarau că se împotrivesc nedreptăţii şi hoţiei. „Jos guvernarea!” şi „Jos dictatura!”– au scandat protestatarii adunaţi atunci în centrul capitalei. Pe lângă reprezentanţii societăţii civile, la protest au participat şi reprezentanţii diasporei. Unii dintre protestatari au rămas să protesteze şi noaptea, iar spre dimineaţă, au fost ridicaţi cu forţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite