Igor Grosu, despre eşecul învestirii Guvernului: Lucrurile merg spre anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu
Igor Grosu

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, spune că era pregătit atât pentru scenariul învestirii sale în funcţie, cât şi pentru un eşec în Parlament. Igor Grosu spune că decizia deputaţilor PSRM şi ai platformei Pentru Moldova de a nu asigura cvorum, demonstrează că alianţa dintre cele două entităţi este solidă, notează IPN.

 Potrivit lui Grosu, după eşecul de ieri din Parlament, Curtea Constituţională va decide dacă sunt întrunite sau nu circumstanţele dizolvării Parlamentului.

Igor Grosu spune că înţelege frustrările deputaţilor Platfomei DA, care l-au învinuit de mimarea consultărilor cu fracţiunile şi de faptul că PAS nu a acceptat exponenţi şi ai altor fracţiuni în componenţa Guvernului.

„Noi încercam să nu răspundem la toate atacurile, înţepăturile. Izvorul acestei situaţii vine încă de la localele din capitală, pe motiv că n-am fi fost suficient de implicaţi. Decizia de a ne asuma Guvernul în totalitate ne aparţine, pentru că atunci când porneşti în luptă, trebuie să ai o garnitură care susţine chiar şi măsuri nepopulare. Am decis că dacă tot ne asumăm guvernarea, ne-o asumăm cap-coadă” a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Mai mult, Igor Grosu spune că nici ideea unui guvern apolitic nu a fost agreată în interiorul formaţiunii sale, întrucât PAS şi-a dorit asumarea în totalitate a responsabilităţii pentru actul guvernării.  

„Eu nu cred în tehnocraţi. Trebuie să fie un Guvern cu responsabilitate politică, un Guvern care va ştie că dacă nu livrează rezultate la timp, va trebui să răspundă. Când vii cu garnitura guvernamentală, trebuie să ai oameni în care să ai încredere”, a mai spus Igor Grosu.

Potrivit lui Grosu, în prezent, sunt întrunite circumstanţele dizolvării Parlamentului, fiind epuizate cele două tentative de învestire a unui executiv, totuşi verdictul final aparţine Curţii Constituţionale.

„Vom apela iarăşi la Înalta Curte ca să ne spună dacă sunt sau nu condiţii de dizolvare a Parlamentului. După mine, lucrurile merg spre anticipate, Parlamentul este incapabil să dea legi în suportul cetăţenilor”, a spus Igor Grosu.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat pentru astăzi consultări cu fraţiunile parlamentare privind necesitatea dizolvării Parlamentului. Ieri, liderul PSRM, Igor Dodon a menţionat că Legislativul nu poate fi dizolvat în condiţiile existenţei unei majorităţi parlamentare, care vine cu un candidat la funcţia de prim-ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite