Doi poliţişti din Căuşeni, reţinuţi de CNA şi procurori pentru corupere pasivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
catuse

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie din Căuşeni au fost documentaţi de către CNA şi procurorii anticorupţie într-un caz  de corupere pasivă. Ambii sunt bănuiţi că ar fi pretins şi primit mită pentru a nu examina sub aspect penal declaraţiile mincinoase ale martorilor unei altercaţii, care a avut loc într-un sat din raionul Căuşeni. Informaţia se conţine într-un denunţ depus la CNA.

Potrivit datelor anchetei, la sfârşitul lunii aprilie, grupa operativă din care făceau parte cei doi poliţişti au investigat o încăierare în satul Zaim, care s-a soldat cu aplicarea armei de foc. Oamenii legii au luat declaraţii despre incident de la doi martori oculari, care în ziua următoare s-au prezentat la poliţie şi au mărturisit că au tăinuit unele detalii şi că, speriaţi de cele întâmplate, au ascuns arma într-un loc tainic. 

În continuare, poliţiştii ar fi cerut de la aceştia 5000 de lei pentru a nu-i documenta pentru declaraţii mincinoase şi sustragerea armei de foc de la locul faptei. În perioada următoare, oamenii legii i-ar fi somat pe martori să transmită banii prin intermediul unei persoane terţe, în caz contrar pe numele lor vor fi pornite dosare penale.

După un denunţ la CNA, depus de unul dintre martori, ofiţerii anticorupţie au documentat cu mijloace video şi audio transmiterea banilor. Drept urmare, cei doi poliţişti au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de corupere pasivă, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă penală de până la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite