„Dodon este un trădător de neam şi ţară care trebuie demis”. PL ameninţă cu proteste dacă Igor Dodon va închide Muzeul ocupaţiei sovietice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, a condamnat solicitarea lui Igor Dodon către Ministerul Apărării privind necesitatea de a închide Muzeul ocupaţiei sovietice, ca în locul acestuia să fie deschis „un muzeu normal”.

„Orice încercare de a atinge Muzeul Ocupaţiei Sovietice de către Dodon şi actuala putere, va fi imediat blocată prin toate mijloacele democratice: proteste paşnice, blocarea intrarii in clădire, greva foamei etc.”, se spune într-un comunicat de presă emis de PL.

Liberalii susţin că, în 2019, Rusia „a recunoscut ocupaţia sovietică, publicând pactul Ribbentrop-Molotov si anexele sale secrete”. 

„De asemenea, Serghei Nariskin, seful SVR, a declarat că ocupaţia Basabiei a fost o afacere, între URSS şi Germania nazistă. Dodon este un trădător de neam şi ţară care trebuie demis, şi tras la raspundere atât pentru fraudele comise începând cu anul 2006, cât si pentru înaltele trădări de stat pe care le comite in funcţia de preşedinte al RM”, se mai spune în comunicat.

Amintim că la invitaţia Uniunii Ofiţerilor din Moldova, Igor Dodon a participat recent la şedinţa festivă consacrată aniversării a 20-a a acestei organizaţii. În cadrul evenimentului, şeful statului s-a pronunţat pentru închiderea Muzeului ocupaţiei sovietice, inaugurat în martie 2016, şi a vorbit despre necesitatea deschiderii unui „muzeu normal şi frumos”, în care să fie găsit un loc şi pentru cadoul primit de la ministrul rus al Apărării, Sergei Şoigu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite