Deputaţii din R. Moldova ar fi primit câte 800 de lei primă de Paşti: Şi-au mărit salariile, acum au luat ajutorul pensionarilor şi l-au transferat lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova

Noi acuzaţii la adresa majorităţii parlamentare. Deputaţii Partidului ŞOR susţin că Secretariatul Parlamentului a decis să ofere tuturor deputaţilor un ajutor de Paşte în sumă de 800 de lei, iar banii ar fi fost luaţi din contul pensionarilor.

Anunţul a fost făcut de către deputatul Partidului „Şor” Vadim Fotescu, care susţine că a aflat despre acest lucru în momentul în care banii i-au ajuns pe card. 

Secretariatul Parlamentului a confirmat pentru UNIMEDIA că toţi angajaţii din Legislativ, inclusiv aleşii poporului, au primit astfel de prime.

Potrivit parlamentarului, nimeni din fracţiunea sa nu cunoştea nimic despre această decizie, iar după ce s-au interesat, li s-a comunicat că bonus de Paşte, în mărime de 800 de lei, au primit toţi angajaţii din Legislativ, în urma unei dispoziţii emise de secretarul general al Parlamentului.

„Reprezentanţii PAS, după ce şi-au majorat salariile, au decis ca să-şi mai ia şi câte un bonus de Paşte. Poate acesta n-ar fi un lucru rău, dacă lucrurile în ţară ar fi mers bine şi dacă atitudinea PAS faţă de cetăţeni ar fi fost cel puţin la fel de îngăduitoare. Dar, în condiţiile în care aceştia au decis să-i lipsească pe cei mai necăjiţi oameni din această ţară, de acel ajutor unic, pe care îl primeau, până acum, de Paşte, în condiţiile în care lumea n-are ce pune pe masă, din cauză că totul s-a scumpit extrem de mult, să-ţi oferi ţie însuţi bani din bugetul de stat, din contul aceloraşi cetăţeni, este un gest de o obrăznicie fără precedent”, a menţionat Vadim Fotescu.

Vadim Fotescu a anunţat că deputaţii Partidului „Şor” nu-şi vor însuşi aceşti bani. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite