Chişinăul confirmă că locuitorii din Transnistria vor putea vota la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Chisinau foto IPN

Autorităţile de la Chişinău confirmă că cetăţenii moldoveni din regiunea transnistreană vor putea participa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Biroul Politici de Reintegrare precizează că în 22 de localităţi din Zona de Securitate, precum şi în municipiile Chişinău şi Bălţi, vor fi deschise 42 de secţii de votare pentru votanţii transnistreni care deţin acte de identitate ale Republicii Moldova şi au drept de vot, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Biroului se menţionează că este vorba de 247,6 mii de alegători. Cele mai multe secţii de votare vor fi deschise în localităţile Rezina, Sănătăuca şi Varniţa, câte patru, în 11 localităţi vor fi deschise câte două secţii de votare, şi în 8 localităţi – câte una.

Autorităţile de la Chişinău precizează că Tiraspolul, în media locală, a anunţat că va permite traversarea liniei administrative de către cetăţenii care vor să-şi exercite dreptul de vot, fără a impune obligaţia de autoizolare timp de 14 zile sau de efectuare a testării din cont propriu contra noului coronavirus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite