CEC a aprobat rezultatele finale

CEC a aprobat rezultatele finale

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău

Comisia Electorală Centrală a totalizat astăzi rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie, precum şi distribuirea mandatelor de deputat. Mâine-dimineaţă tot pachetul de documente va fi transmis la Curtea Constituţională, care trebuie să valideze în maxim zece zile rezultatele scutinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În conformitate cu procesul-verbal adoptat, la alegeri au participat 1.732.944 alegători sau 63,35 la sută din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În Legislativ au intrat patru partide: PCRM (42 de mandate), PLDM (32 mandate), PD (15 mandate) şi PL (12 mandate).

Sedinta de bilanţ a CEC a fost amânată pentru trei zile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cinci procese-verbale de la secţiile de votare din SUA şi Canada fiind blocate pe aeroportul din Munchen.

Totodată, CEC a decis dizolvarea consiliilor electorale de circumscripţie şi a birourilor electorale, precum şi a aprobat modelul legitimaţiei deputatului în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIX-a.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările