Şalaru: NATO este mai actual astăzi pentru Moldova ca niciodată. Ţara este ameninţată de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a afirmat luni, 5 decembrie în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, că discuţiile despre NATO sunt mai actuale acum ca niciodată, pe motiv că nu doar UE este ameninţată de Rusia, ci şi Moldova.

„NATO este mai actual astăzi ca niciodată pentru Republica Moldova, fiindcă Europa este în pericol, nu numai Moldova de ameninţarea Rusiei. Cine crede că NATO nu mai este actual, acela rătăceşte un pic în geopolitică”, a declarat oficialul moldovean. 

În privinţa deschiderii unui Birou NATO la Chişinău, ministrul menţionează că acesta „este o punte de legătură. Nu este bază militară, nu înseamnă militari”. Totodată, el compară Biroul cu o ambasadă a NATO în Moldova care va trebui să ofere consultanţă şi expertiză pe mai multe probleme, fiind o misiune civilă alcătuită din patru-cinci persoane.

Anatol Şalaru a vorbit şi despre aşa-numitul „Coridor verde”, înţelegere la care a ajuns cu omologul său ucrainean, Stepan Poltorak, privind facilitarea evacuării soldaţilor ruşi stabiliţi în stânga Nistrului, dar şi a muniţiilor acestora din Transnistria spre Rusia, tranzitând Ucraina.

Ruşii imediat au început să critice această decizie, că de ce nu i-am întrebat şi pe ei. Dar atunci când eşti în ţara mea nu trebuie să te întreb dacă vrei să pleci sau nu, tu faci cum spun eu. Moldovenii noştri care lucrează în Rusia şi îi expulzează nu-i întreabă dacă vor să-i trimată acasă sau vor să mai stea”, a conchis ministrul Apărării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite