Împrumutul cu BERD de restructurare a infrastructurii feroviare din R. Moldova se va semna în octombrie

Împrumutul cu BERD de restructurare a infrastructurii feroviare din R. Moldova se va semna în octombrie

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare, va fi semnat în octombrie la Chişinău. Atunci este aşteptat în ţară directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, banii care vor fi alocaţi în urma semnării Amendamentului sunt adiţionali la cei 27,5 milioane de euro dedicaţi pentru reconstrucţia infrastructurii feroviare din ţară. „Începem săptămâna cu veşti bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căuşeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiuleşti se conturează tot mai mult”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Decretul privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare, a fost semnat de preşedinta Maia Sandu, luni, 27 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările