VIDEO Peste 100 de automobile destinate dezmembrării şi piese auto fără acte de provenienţă, depistate în Chişinău

VIDEO Peste 100 de automobile destinate dezmembrării şi piese auto fără acte de provenienţă, depistate în Chişinău

Poliţiştii au deconspirat activitatea ilegală a unui grup de persoane care cumpărau automobile „second hand”, având drept scop dezmembrarea şi comercializarea pieselor auto, fără contabilizarea sumelor băneşti percepute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca urmare a acţiunilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspecţii nu deţineau actele permisive pentru asemenea activitate, fiind depistate peste 100 unităţi de transport destinate dezmembrării, piese auto uzate şi noi, în lipsa actelor de provenienţă, valoarea cărora  depăşeşte 8 milioane de lei.

Au fost ridicate piese noi în valoare de 100.000 lei şi 76 unităţi de transport în privinţa cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasat la bugetul de stat aproximativ 3 milioane de lei.

Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni riscă amendă în mărime de la 67.500 lei la 117.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 100.000 la 300.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: