Piscinele din R. Moldova s-ar putea redeschide într-o săptămână

Piscinele din R. Moldova s-ar putea redeschide într-o săptămână

După ce autorităţile au decis să sisteze, din 1 august, activitatea piscinelor, premierul Ion Chicu spune că într-o săptămâna se va reveni la această decizie. Potrivit lui, în următoarele zile vor fi efectuate verificări la aceste spaţii de agrement, iar ca urmare a discuţiilor cu administratorii, vor urma şi deciziile, transmite IPN.

După şedinţa conducerii ţării, premierul a declarat că situaţia epidemiologică a fost unul dintre subiectele discutate. Se constată că evoluţia este negativă. A doua săptămână creşte numărul infectărilor  cu noul coronavirus. În aceste condiţii autorităţile sunt nevoite să menţină restricţiile şi să menţină starea de urgenţă în sănătate.

Şeful executivului a menţionat că evoluţia va fi analizată. Dacă va fi nevoie, vor fi aplicate măsuri pentru a diminua riscurile. Săptămâna aceasta, specialiştii vor evalua încă o dată situaţia de la spaţiile de agrement şi vor discuta cu administratorii pentru a se asigura că sunt repsectate măsurile epidemiologice.Ca urmare a acestor evaluări, într-o săptămână se va pune în discuţie oportunitatea reluării activităţii piscinelor, dacă o va permite situaţia epidemiologică.

Prin decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, activitatea piscinelor a fost sistată, din 1 august, pe toată durata stării de urgenţă în sănătate. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate peste 25 de mii de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. 791 de oameni infectaţi au decedat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările