Membrul PACE care l-a stropit peste faţă cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, reţinut de procurori. Câţi ani de închisoare riscă acesta

Membrul PACE care l-a stropit peste faţă cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, reţinut de procurori. Câţi ani de închisoare riscă acesta

Momentul în care trei activişti ai PACE s-au apropiat de Tudor Tutunaru şi l-au stropit pe faţă cu verde de briliant.

Procuratura Generală a anunţat miercuri, 7 aprilie, că l-a reţinut pe preşedintele organizaţiei teritoriale a Partidului „Acasă Construim Europa”, condus de Gheorghe Cavcalciuc, care l-a stropit peste faţă cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. Cazul respectiv va fi cercetat sub aspect penal.

Procuratura raionului Sângerei a iniţiat două cauze penale pentru ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” şi ”chemarea la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor”.

Potrivit procurorilor, victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I şi II la ambii ochi.

Acţiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă sau închisoare maximă de până la cinci ani.

Reprezentanţii PACE şi-au justificat acţiunile respective prin faptul că au vrut să-l pedepsească în aşa fel pe Tudor Tutunaru, care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19, deşi campania de vaccinare se desfăşoară actualmente doar în rândul cadrelor medicale şi a persoanelor de peste 60 de ani.

Platforma DA, partid al cărui membru este Tudor Tutunaru, a condamnat „acţiunile teroriste ale partidului PACE la adresa funcţionarilor publici, exponenţi ai Platformei DA şi le califică total ilegale şi iresponsabile. Asemenea acţiuni nu au nimic comun cu statul de drept şi lupta cu corupţia”.
 
„Apreciem total lipsit de onoare ca un lider politic, servant docil al celui mai criminal regim din istoria Republicii Moldova, autor al celor mai grosolane falsuri procedurale, pe durata activităţii sale în cadrul  poliţiei moldoveneşti, să se erijeze în apărător al democraţiei şi moralităţii. Chemăm societatea moldovenească să analizeze cu calm situaţia şi să nu se lase manipulată de fostele slugi ale regimului Plahotniuc”, se spune într-un comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările