Centrul COVID-19 Chişinău, pregătit în proporţie de 90%

Centrul COVID-19 Chişinău, pregătit în proporţie de 90%

Astăzi sau mâine în prima jumătate a zilei, va avea loc simularea fluxului de pacienţi la Centrul COVID-19 Chişinău, de la Moldexpo. După care, acesta va putea fi pus în funcţiune. Declaraţia a fost făcută Oleg Crudu, conducătorul Centrului, transmite IPN.

Potrivit lui Oleg Crudu, Centrul COVID-19 Chişinău este pregătit în proporţie de 90%. Astăzi va avea loc trainingul epidemiologic al lucrătorilor medicali care vor activa în respectiva instituţie.

Potrivit ministrei sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, Centrul va face un schimb de date în regim real cu instituţiile spitaliceşti pentru a cunoaşte unde sunt locurile disponibile, aşa ca, în funcţie de starea de sănătate a persoanei, să fie transportată la un spital sau altul.

În total, la Moldexpo vor fi pregătite circa 700 de paturi, pentru pacienţii atât confirmaţi, cât şi suspecţi de COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: