Angajat MoldAtsa: Două avioane, printre care unul al companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, au fost aproape de a se ciocni în spaţiul aerian al Moldovei

Angajat MoldAtsa: Două avioane, printre care unul al companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, au fost aproape de a se ciocni în spaţiul aerian al Moldovei

O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, şi un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie. Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanţii MoldAtsa şi ai Autorităţii Aeronautice Civile, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Sajin, angajat al MoldAtsa, spune că angajaţii companiei se tem să raporteze astfel de incidente şi acuză compania de faptul că după ancheta asupra incidentului nu s-a schimbat nimic. „După incident ce credeţi, care a fost concluzia? au fost revizuite procedurile? A fost îmbunătăţit echipamentul? a fost suplinit personalul? S-au creat mecanisme de protecţie? NU”, scrie Eugen Sajin în postare.

Detalii despre eveniment au fost oferite de o sursă anonimă din cadrul MoldAtsa, care a declarat pentru postul TV8 că în acel moment lucrau doar 9 controlori ai navigaţiei, în loc de 15, iar dispecerul responsabil de avion, fiind extrem de obosit, a uitat să verifice situaţia de pe traiectoria avionului de pasageri. „În acel moment, de pe aerodromul Vadul lui Vodă a decolat un AN2, cu paraşutişti. Ulterior, aeronava de pasageri a trecut pe sub AN2, la distanţa de 10-15 metri. Astfel, traiectoriile celor două avioane s-au intersectat”, relatează sursa citată, care mai menţionează că accidentul nu s-a produs din cauză că viteza AN2  este una redusă şi avionul are nevoie de 30 de minute să ajungă la înălţimea de 1000 de metri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: