Alţi 40 de angajaţi ai sistemului medical din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

Alţi 40 de angajaţi ai sistemului medical din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

Alte 149 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în R. Moldova vineri, 10 aprilie, dintre care un caz este de import şi 148 sunt cu transmitere locală. Bilanţul persoanelor infectate a ajuns la 1.438.

Tot astăzi, au fost depistate alte 40 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 5, asistenţi medicali - 19, felceri - 1, farmacişti - 1, personal auxiliar - 14. În total, au fost confirmate 390 cazuri de infectare a personalului medical, informează Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

În Transnistria, au fost confirmate încă 17 cazuri de infecţie cu noul tip de Coronavirus. În această regiune au fost înregistrate în total 95 cazuri de COVID-19.  

De astăzi, este funcţional Centrul de triaj COVID-19. Echipele de medici realizează trierea persoanelor suspecte, prelevează  probele pentru testare, iar apoi persoanele  confirmate cu COVID-19, în dependenţă de starea de sănătate,  sunt referite către spitalele strategice sau tratament la domiciliu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: