Al şaselea deces cauzat de COVID-19 în Republica Moldova

Al şaselea deces cauzat de COVID-19 în Republica Moldova

FOTO simbol

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că încă o persoană a murit joi, 2 aprilie, din cauza infectării cu COVID-19. Este vorba despre o femeie de 53 de ani, care suferea şi de alte boli cronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Persoana suferea şi de alte maladii, inclusiv era vorba de obezitate şi hipertensiune arterială, dar şi alte probleme de sănătate”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de joi, 2 aprilie, au fost confirmate alte 82 cazuri de infectare cu coronavirus, din 332 probe procesate. În cinci cazuri este vorba de import (Marea Britanie; Franţa Ucraina), iar alte 77 de cazuri sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 505.

Din 505 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 80 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 425 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 193).

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar şase persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: