Imaginile care i-au şocat pe iubitorii de animale. Câini legaţi cu sfoară şi târâţi după căruţă până au sângerat

Imaginile care i-au şocat pe iubitorii de animale. Câini legaţi cu sfoară şi târâţi după căruţă până au sângerat

Câinii s-au prăbuşit sfârşiţi pe asfalt FOTO Facebook.com/Ciprian Tegzes

Imaginile cu doi câini legaţi de o căruţă şi traşi pe o distanţă de câţiva kilometri i-au revoltat pe internauţi, care s-au mobilizat şi au depus zeci de plângeri la poliţie, cerând pedepsirea celor vinovaţi.

O postare făcută în urmă cu câteva zile pe Facebook, cu imagini în care apar doi câini prăbuşiţi pe asfalt - unul din ei chiar sângerând - a devenit virală în mediul online, stârnind revoltă în rândul iubitorilor de animale. Potrivit autorului postării, fotografiile au fost surprinse pe raza judeţului Sălaj, acolo unde, un bărbat şi o femeie ar fi legat patrupedele cu sfoară de gât, apoi le-au târât în spatele căruţei, până ce animalele au căzut vlăguite.

Cu aproape 300.000 de vizualizări şi circa 4.000 de distribuiri, fotografiile au fost răspândite pe numeroase grupuri de protecţie a animalelor din ţară şi din străinătate, iar reacţiile de indignare nu au întârziat să apară. "Nişte ticăloşi", "Sălbaticilor" sau "Criminalilor" au scris la postarea originală oamenii şocaţi de ceea ce au văzut.

"Stai si te gândeşti cine-i animalul în toată povestea asta? Uneori cred că noi, oamenii, suntem cele mai rele şi urâte animale ale pământului", a precizat un utilizator. "De ce oamenii aceia nu sunt arestaţi? De ce nu sunt salvate nimeni bietele animale abuzate?", a întrebat, la rândul său, o femeie din Statele Unite.

Puţini, însă, s-au arătat dispuşi să ajute. Printre ei şi Ana Maria, o clujeancă: "Dacă are cineva informaţii despre aceşti căţei şi aceştia mai trăiesc, îi pot lua eu în Cluj (asigur transportul) şi îi pot trata şi ţine până la adopţie".

În urma postării, pe email-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au început să curgă sesizările. În doar câteva zile, 54 de persoane au depus plângeri solicitând identificarea autorilor şi tragerea lor la răspundere. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei sălăjene, petiţiile au fost trimise din judeţele Prahova, Satu Mare, Maramureş, Teleorman şi Dâmboviţa, dar şi din ţări precum Polonia, Austria şi Italia. Niciuna, însă, din Sălaj. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de maltratare şi schingiuire a animalelor, pentru care legislaţia în vigoare prevede între trei luni şi un an de închisoare, sau amendă.

Presupuşii autori au fost identificaţi, iar zilele următoare vor fi audiaţi. Cercetările efectuate până acum au stabilit că animalele nu au stăpân şi să trăiau pe lângă o pensiune din localitatea Porţ, judeţul Sălaj. Proprietarii căruţei ar fi luat câinii cu scopul de a-i duce la domiciliul lor din Pusta, situat la 32 de kilometri distanţă. În acest sens, i-au prins cu o sfoară de gât şi i-au legat de căruţă, însă după câţiva kilometri, au renunţat la plan şi au eliberat patrupedele.

Animalele au fost găsite de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Protecţia Animalelor Sălaj, care le-au consultat şi au stabilit că sunt clinic sănătoşi. De asemenea, au dispus Primăriei Marca, în a cărei administrare teritorială intră localitatea Porţ, să încheie un contrat cu o firmă de specialitate care să preia câinii fără stăpân din zonă şi să îi ducă într-un adăpost.

Contactat, primarul Ioan Şumălan, ne-a declarat că nicio persoană nu şi-a exprimat, până acum, dorinţa de a adopta câinii.

Mai puteţi citi:

Soarta Raisei, tânăra care a salvat sute de câini abandonaţi: „Lumea nu se implică şi nici nu se complică“

Campanie pe Facebook pentru salvarea câinilor fără stăpân din Zalău. "Oamenii au fost obişnuiţi să se descotorosească de animale oricând doresc"

Dragostea pentru câini, cea mai bună terapie pentru copii. O profesoară foloseşte drept „tratament“ un prieten cu blană

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările