VIDEO Cum putea fi prevenită crima de la Bârlad, urmată de sinucidere. Femeia măcelărită de concubin a retras una din plângerile făcute

VIDEO Cum putea fi prevenită crima de la Bârlad, urmată de sinucidere. Femeia măcelărită de concubin a retras una din plângerile făcute

Adriana Chirilov (în medalion) a fost înjunghiată la 2 zile după o plângere împotirva călăului

Adriana Chirilov (47 ani), femeia găsită într-o baltă de sânge într-un apartament din Bârlad, avându-l alături pe concubinul sinucigaş, a făcut împotriva acestuia două plângeri la Poliţia Bârlad

Ştiri pe aceeaşi temă

O relaţie de concubinaj presărată cu episoade violente şi multe certuri s-a sfârşit tragic, îngrozind un oraş întreg. Crima de duminică, 1 noiembrie, urmată de sinucidere putea fi prevenită, spun apropiaţii femeii. Aceştia ştiau că Liviu Gabriel Silav (45 ani) era extrem de gelos şi posesiv şi nu de puţine ori a recurs la violenţă şi ameninţări cu moartea ori cu sinuciderea.

Cei doi au început o relaţie în urmă cu doi ani şi femeia încerca să se despartă de el de mai multe luni. A schimbat chiar şi yala de la uşa de la intrare pentru a nu-i mai pemite fostului concubin să-i facă vizite neanunţate.

O primă plângere a fost depusă la Poliţia Bârlad în cursul lunii august. Adriana Chirilov  a sesizat atunci că anumite neînţelegeri cu cel care avea să-i devină călău. Tot atunci a reclamat că acesta i-a sustras mai multe bunuri, invocând o anumită datorie pe care ea ar fi avut-o.

„Femeia a menţionat că nu doreşte să se facă cercetări pentru loviri şi alte violenţe, mai mult, după restituirea bunurilor şi-a retras plângerea”,  a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

O nouă plângere a fost depusă pe 30 octombrie, cu două zile înainte de ziua crimei. Femeia a sesizat un comportment inadecvat din partea bărbatului, fără să-l reclame pentru bătăile sau ameninţările primite.

Viol, crimă, sinucidere

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 16.00, un apel la 112 semnala că o femeie ar putea fi în pericol întrucât telefonul mobil al acesteia se auzea sunând în apartamentul unde locuia în chirie, dar nimeni nu răspundea. Îngrijorarea era pricinuită de faptul că Adriana Chirilov a lipsit duminică de la serviciu şi colegii, ştiindu-i povestea de viaţă, au început să-şi facă griji. Un echipaj de pompieri a forţat un geam de la apartament (fiind la parter) şi au pătruns înăuntru. În bucătărie au găsit un adevărat măcel. Femeia era întinsă pe jos, pe jumătate dezbrăcată, într-o baltă de sânge. Bărbatul zăcea şi el mort. Criminalul a încercat să se spânzure şi pentur că nu a reuşit şi-a înfipt un cuţit în inimă.

Procurorul de caz Alice Ruja crede că bărbatul a încercat să o violeze şi pentru că nu a reuşit şi-a continuat planul de răzbunare: "E vorba de un omor urmat de sinucidere, între doi foşti concubini. După ce s-au separat, bărbatul nu a suportat despărtirea. A ameninţat-o pe femeie în mai multe rânduri că o omoară. A omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit. A închis uşa de la intrare, a băgat o bucată de hârtie în vizor, pe interior. A încercat apoi să se sinucidă. Şi-a tăiat venele, şi-a pus un ştreang de gât şi s-a înjunghiat în piept, în zona inimii. I-am găsit pe amandoi decedaţi in acelaşi loc, în bucătărie".

În ciuda dovezilor, mama criminalului susţinea că femeia era cea care căuta motiv de ceartă şi că aceasta ar fi venit în casa ei să îi facă scandal. Lenuţa Pîrvu -66 ani (foto dreapta) a recunoscut că erau mai mult certaţi: “Când se certau venea să stea la mine. Era gelozie. Erau împreună de vreo doi ani dar erau mai mult certaţi. Nu ştiu ce era între ei. Nu-mi vine să cred că a făcut aşa ceva. A plecat dimineaţă de acasă fără să spună unde se duce. Apoi am aflat totul”.

Citeşte şi:

Crimă la Bârlad pe fondul unei gelozii bolnave. După ce şi-a ucis concubina, criminalul s-a sinucis folosind arma crimei şi un ştreang 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările