Vasluian rănit grav într-un accident de muncă petrecut în Dâmboviţa. Lucra fără forme legale pe un şantier

Vasluian rănit grav într-un accident de muncă petrecut în Dâmboviţa. Lucra fără forme legale pe un şantier

Bărbatul a căzut de la înălţime FOTO Arhivă Adevărul

Bărbatul rănit are 45 de ani şi a căzut în gol de pe o locuinţă aflată în construcţie. Inspectorii de muncă au descoperit că vasluianul nu avea forme legale şi nu purta echipament de protecţie, iar martorii au declarat că pe şantier era haos.

Un grav accident de muncă s-a produs sâmbătă în localitatea Lucianca, din judeţul Dâmboviţa. Un bărbat de 45 de ani , din Vaslui, s-a ales cu răni grave, după ce s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de pe o locuinţă aflată în construcţie.

Din primele cercetări, poliţiştii au aflat că omul nu ar fi purtat echipament adecvat şi, în plus, lucra şi fără forme legale. Rănitul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti.

„Când am venit noi erau SMURD-ul, poliţia, elicopterul de la SMURD venit. Presupun că s-a dezechilibrat, a ajuns mai sus să lucreze. Dacă ar fi purtat cască, dacă ar fi purtat acea centură, nu se mai întâmpla, da, probabil”, a declarat unul dintre vecini.

De altfel, vecinii povestesc că i-au văzut pe muncitori în ultima vreme lucrând la casa respectivă, fără să poarte însă echipament de protecţie. Oamenii au caracterizat şantieru ca fiind „un haos”, deoarece fluctuaţia de muncitori era mare, muncitorii păreau slab pregătiţi profesional, făceau foarte multă gălăgie şi uneori consumau alcool.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi au aflat că omul lucra fără forme legale aici, pe şantier. Acum şi cei de la inspectoratul teritorial de munca au declanşat cercetările. Colegii muncitorului rănit au dat declaraţii poliţiştilor. Şi reprezentanţii firmei vor fi nevoiţi să explice de ce omul nu avea carte de muncă, şi nici instructajul pentru protecţia muncii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: