Vaslui: 72 de clase din 16 şcoli intră în scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor COVID-19

Vaslui: 72 de clase din 16 şcoli intră în scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor COVID-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui s-a întrunit vineri, 23 octombrie, pentru a analiza propunerile înaintate de consiliile de administraţie ale mai multor şcoli care în ultimele zile au înregistrat cazuri COVID-19 în rândul profesorilor şi al elevilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a adoptat o nouă hotărâre suspendarea cursurilor şcolare organizate în scenariul 1 și 2 şi trecerea acestora în scenariul al treilea- exclusiv online. 

Hotărârea adoptată de CJSU vizează suspendarea cursurilor în 72 de clase din 16 unităţi de învăţământ pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.10.2020. În cele 16 unităţi şcolare s-au înregistrat nouă îmbolnăviri în rândul cadrelor didactice şi opt în rândul elevilor.

Astfel, se suspendă cursurile la toate clasele Şcolii George Tutoveanu Bârlad, acolo unde două cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Şcoala Stroe Belloescu Bârlad (cinci clase de gimnaziu)- un cadru didactic bolnav, Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu Huşi (16 clase)- un cadru didactic bolnav, Şcoala Gimnazială N.N. Tonitza Bârlad (două clase)- un cadru didactic şi doi elevi bolnavi, Colegiul Naţional Gh. R. Codreanu Bârlad (clasa a XII-a F)- un elev bolnav, Şcoala Episcop Iacov Antonovici (clasa a III-a Step By step)-un cadru didactic bolnav, Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri Vaslui (clasa a VIII-a), un elev bolnav, Şcoala Mihai Eminescu Vaslui (clasa a IV-a A)- un elev bolnav, Şcoala Gimnazială Mihai David Negreşti (o clasă)- un cadru didactic bolnav, Liceul Ghenuţă Coman Murgeni (clasa a VIII-a)- un elev bolnav, Liceul Mihail Kogălniceanu Vaslui (clasa a XII-a E)- un elev bolnav, Şcoala Ştefan cel Mare Vaslui (clasa a VIII-a C)- un elev bolnav, Centru Şcolar de Educaţie Incluzivă Constantin Pufan (o clasă)- un cadru didactic bolnav. Având în vedere că profesorul în cauză susţine cursuri şi pentru deţinuţii Penitenciarului Vaslui, s-au suspendat cursurile şi pentru cele două clase simultane care funcţionau la Penitenciarul Vaslui, Şcoala Todireşti (două clase)- un cadru didactic bolnav, Grădiniţa nr. 13 Vaslui (o grupă)- un cadru didactic bolnav.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor 16 unităţi de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: a) curăţenia şi aerisirea claselor/ sălilor; b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor celor 16 unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/ carantinaţi la domiciliu.

Tot astăzi CJSU a adoptat hotârârea prin care s-a dispus trecerea din scenariul roşu în cel galben pentru 58 de clase din 9 unităţi de învăţământ.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările