O alertă falsă la 112 a pus pe jar Poliţia şi Ambulanţa. Autorul se amuza copios de interesul acordat de către autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele de intervenţie s-au deplasat de urgenţă pentru a salva presupusul înjunghiat FOTO SAJ Vaslui
Echipajele de intervenţie s-au deplasat de urgenţă pentru a salva presupusul înjunghiat FOTO SAJ Vaslui

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Vaslui pus pe jar autorităţile după ce a alertat la 112 că un cumnat de al său ar fi fost înjunghiat într-o comună în apropiere de Bârlad. O ambulanţă şi un echipaj de poliţie s-au deplasat de urgenţă în zonă.

Incidentul a avut loc în satul Perieni, acolo unde se afla în vizită la rude bărbatul de 21 de ani, din localitatea 1 Decembrie, comuna Banca. 

Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în data de 1 ianuarie, ora 18.40, pe fondul consumului de alcool, tânărul de 21 de ani a sunat la 112 anunţând că un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului. 

Ulterior, apelantul şi-a închis telefonul mobil şi nu a putut fi contactat de echipajele de poliţie şi ambulanţă deplasate la intervenţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbaţii au fost identificaţi în scurt timp de către poliţişti, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanţă, fără a prezenta urme de violenţă.

”Bărbatul care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alertat în mod fals autorităţile, amuzându-se de interesul arătat de către poliţişti şi personalul medical unei posibile situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. 

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie.

Poliţiştii atrag atenţia cu insistenţă cetăţenilor să nu apeleze 112 pentru situaţiile care nu reprezintă urgenţe.

Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. Oricând persoana care poate avea nevoie de ajutor urgent poate fi o persoană dragă dumneavoastră. Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice, atrag atenţia autorităţile.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Noua tulpină de COVID - 19 ar fi ajuns în România. Pacientul suspect este internat la un spital din Capitală

Bilanţ COVID: Numărul infectărilor se menţine peste 3.000 în 24 de ore. Numărul deceselor a scăzut

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite