Groparii nu mai fac faţă numărului de decese din ultimele zile. „E copleşitor, noroc că avem miniexcavatorul”

Groparii nu mai fac faţă numărului de decese din
ultimele zile. „E copleşitor, noroc că avem miniexcavatorul”

Angajaţii de la Administraţia Cimitirelor folosesc un miniexcavator ca să sape mai repede gropile FOTO independenonline.ro

Angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor din Bârlad îi ajută de câteva zile pe groparii de la Administraţia Cimitirelor, care nu mai reuşesc să sape suficient de repede gropi pentru zecile de persoane decedate în urma infectării cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valul patru al pandemiei aduce zilnic noi recorduri negative la nivelul Bârladului şi impune o activitate ca pe front nu doar în spital, ci şi în cimitire. 

Din cauza numărului mare de decese din ultimele zile, Direcţia de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC) Bârlad a intervenit în sprijinul groparilor din cimitirele din oraş care nu mai fac faţă cererilor, în urma valului de decese înregistrat în ultimele zile în rândul bolnavilor cu coronavirus.

„Aşa ceva nu am mai văzut în viaţa mea! De la începutul lui octombrie, zilnic creşte numărul de înmormântări. Numai în ultimele zile, de duminică până astăzi (ieri – n.r.) au fost aproape 30 de înmormântări! Am făcut şi o statistică faţă de anul trecut, când era tot epidemie de Covid, anul acesta sunt cu 40 de morţi mai mulţi, numai în luna octombrie! E copleşitor, muncesc bieţii oameni, vă daţi seama, câte patru oameni la fiecare groapă, noroc că avem miniexcavatorul, că nu ştiu cum făceam faţă”, a declarant Dorin Apostu, şeful Administraţiei Cimitirelor din Bârlad, pentru Vremea Nouă.

„Colegii mei din DAPPC dau o mână de ajutor groparilor care sunt depăşiţi şi nu mai fac faţă valului prea mare de înhumări. Am suplimentat cu încă patru oameni de la Piaţă, au fost zile şi când erau câte 12, 11, 10 înmormântări pe zi. Cumplit! Aşa ceva nu a mai fost la noi în Bârlad, atâţia morţi!”, spune Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad.

„Haideţi să facem tot posibilul ca să ne vaccinăm. Nu mai ascultaţi sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeţi să vă imunizaţi.  Dacă nu înţelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facă tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toţii rudele şi prietenii”, mai spune Mircea Iosipescu, îndemnând oamenii să se vaccineze.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

De ce mor şi oameni vaccinaţi de COVID-19. Explicaţiile unui medic: Nu pot fi oprite în drumul spre fatalitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările