Unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România a fost găsit spânzurat. Medicul Augustin Ilieş s-a pensionat recent, în toiul unui scandal de corupţie

Unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România a fost găsit spânzurat. Medicul Augustin Ilieş s-a pensionat recent, în toiul unui scandal de corupţie

Medicul chirurg Augustin Ilieş FOTO Adevărul

Medicul chirurg Augustin Ilieş (64 de ani), care a lucrat peste 30 de ani la Spitalul Judeţean Vaslui, a fost găsit spânzurat în balconul locuinţei personale din localitatea Vaslui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul chirurg Augustin Ilieş a fost găsit spânzurat astăzi, 18 mai, în jurul prânzului, iar echipajele de intervenţie au încercat timp de mai multe zeci de minute să-l resusciteze. În jurul orei 14.20, medicii de la SMURD au declarat oficial decesul chirurgului Augustin Ilieş. Poliţiştii desfăşoară o anchetă la faţa locului, iar cel mai probabil este vorba despre sinucidere.

Cel mai cunoscut medic chirurg pediatru din Vaslui şi unul dintre cei mai respectaţi din România s-a pensionat anticipat în cursul lunii aprilie, după o carieră de peste 30 de ani. Doctorul Ilieş a cerut pensionarea în mijlocul scandalului de corupţie de la Spitalul Judeţean din Vaslui, acolo unde ofiţerii DGA au descins în cursul zilei de 9 februarie 2015.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vaslui sunt acuzate de fapte de corupţie şi fals, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant, de către ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină.

În urmă cu o săptămână, medicul Augustin Ilieş a cerut să-şi reia activitatea, printr-o adresă trimisă conducerii Spitalului Judeţean.


Maşinile Poliţiei şi ale SMURD în faţa blocului unde locuia medicul Augustin Ilieş FOTO Simona Voicu

Ajuns la Vaslui în anul 1980, dr. Augustin Ilieş este cel care a înfiinţat Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean Vaslui, acolo unde a fost şef până la ieşirea la pensie. Este membru al Societăţii Române de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru fondator al Societăţii Balcanice de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru al Societăţii Europene de Urologie Pediatrică. În cei peste 30 de ani de activitate a publicat zeci de lucrări ştiinţifice de specialitate.

În 2009, Augustin Ilieş a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră în judeţul Vaslui, efectuând cu succes o operaţie chirurgicală pe cord deschis, în cazul unui minor care fusese înjunghiat în inimă.

În urmă cu cinci ani, medicul Augustin Ilieş, considerat chiar unul dintre cei mai buni chirurgi pediatri din România declara, într-un interviu acordat "Adevărul": "Sistemul medical din România este bolnav. De aceea tot mai mulţi medici  aleg să plece afară şi pe bună dreptate".

Mai puteţi citi:

PORTRET Augustin Ilieş, salvatorul a sute de copii

FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru luare de mită: doctoriţele Botez şi Andrei, în arest. Tănăsescu, sub control judiciar

Cel mai cunoscut chirurg pediatru vasluian, ieşit la pensie anticipat după descinderile procurorilor, solicită revenirea în spital

FOTO Doctoriţele din Vaslui acuzate de avorturi ilegale şi internări fictive sunt cercetate în libertate. Judecătorii le-au interzis să mai profeseze ca medic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările