Al doilea caz de îmbolnăvire COVID-19 la spitalul din Bârlad: o infirmieră, contact cu asistenta medicală bolnavă, infectată cu noul coronavirus

Al doilea caz de îmbolnăvire COVID-19 la spitalul din Bârlad: o infirmieră, contact cu asistenta medicală bolnavă, infectată cu noul coronavirus

O infirmiera din cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman Bârlad”, unitate suport pentru pacienţi COVID-19, a fost confirmată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este cel de-al doilea caz de îmbolnăvire în rândul personalului medical de la spitalul din Bârlad. Primul caz a fost confirmat sâmbătă, 12 aprilie, la o asistentă medicală de la Secţia Boli Infecţioase. De altfel, infirmiera confirmată pozitiv este contact al asistentei medicale diagnosticată COVID-19. Informaţia a fost confirmată de conducerea unităţii medicale, care a precizat că ancheta epidemiologică condusă de Direcţia de Sănătate Publică în acest caz este în curs.

Astăzi, au fost recoltate probe şi fiului asistentei medicale, care la rândul său este asistent medical în cadrul Staţiei Bârlad a Serviciului de Ambulanţă Vaslui. În cazul asistentului medical, care locuia împreună cu mama sa, şi a colegilor de tură de la Ambulanţă s-a luat decizia izolării la domiciliu până la comunicarea rezultatelor testului COVID.

Până în prezent, în judeţul Vaslui s-au înregistrat 47 de îmbolnăviri COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind confirmate şapte cazuri noi. Printre acestea şi o femeie de etnie romă din Murgeni, reîntoarsă recent din străinătate. De altfel, la Murgeni, oraş unde 40% din populaţie este de etnie romă, zeci de persoane s-au întors din străinătate în ultimele săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările