Secţia de pediatrie s-a mutat la parterul Maternităţii din Turnu Severin

Secţia de pediatrie s-a mutat la parterul Maternităţii din Turnu Severin

Medicul Cristian Jianu într-unul din saloanele secţiei de pediatrie FOTO Corina Macavei

Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin s-a mutat joi în casă nouă. Noua secţie a fost amenajată la parterul Maternităţii severinene şi a fost dotată cu aparatură modernă datorită unei sponsorizări venite din partea Grupului CEZ România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secţia de pediatrie a celui mai mare spital din judeţul Mehedinţi funcţiona la etajul cinci al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin. În ultimii zece ani, aici nu s-a mai făcut nicio investiţie, astfel că secţia nu era deloc una potrivită unui act medical corespunzător.

Suma de 30.000 de euro oferită de CEZ România a venit la momentul potrivit fiindcă spitalul a putut achiziţiona cu aceşti bani mobilierul necesar şi aparatură medicală performată. S-au cumpărat injectomate, monitor pacient multiparametru, 14 mese de înfăşat sugari, 31 de paturi medicale mobile, 19 bucăţi de pat pediatric, 3 buc pat nou noscut cu saltele impermeabile, un electrocardiograf portabil, 30 de noptiere de pat.

FOTO Aşa arăta un salon din vechea secţie de pediatrie

„S-au cumpărat 49 de paturi pentru copii pe diferite vârste, s-au cumpărat cinci seringi automate, un monitor de funcţii vitale şi aparat EKG. Instalaţiile din terapie intensivă au fost amenajate tot în cadrul sumei respective. De asemenea, Spitalul Judeţean a sprijinit cu 15.000 RON această operaţiune, atelierul de tâmplărie al spitalului a făcut noptierele şi o parte din mobilier. Zugrăveala, instalaţia electrică au fost făcute cu efortul propriu al Spitalului Judeţean”, a precizat medicul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Joi a avut loc mutarea propriu-zisă a secţiei, copiii internaţi fiind internaţi în noua secţie începând cu orele 16,00. La eveniment a fost prezent şi Martin Zmelik manager de ţară Grupul CEZ România, care s-a arătat foarte încântat de ceea ce s-a realizat aici:

„Investiţia este una foarte importantă pentru noi pentru că este primul mare proiect în judeţul Mehedinţi. Este vorba de 30.000 de euro cu care am dotat secţia de pediatrie şi face parte din viziunea noastră de parteneri pe termen lung. Aş vrea să le mulţumesc foarte mult autorităţilor publice locale şi echipei spitalului pentru că este de departe cel mai eficient proiect de responsabilitate socială pe care l-am făcut până acum. În iarnă doar ce începeam discuţiile despre această investiţie, iar aşa cum vedeţi la sfârşitul verii avem în faţa noastră o secţie cu totul nouă dotată pentru copiii din  judeţul Mehedinţi. Cu siguranţă nu este ultima noastră investiţie de acest gen în judeţ şi sper să avem în curând o nouă oportunitate de a sărbători ceva asemănător”.

 

Martin Zmelik, manager de ţară Grupul CEZ România FOTO Corina Macavei 

Imagini din aceeasi galerie
  • Martin Zmelik, manager de ţară Grupul CEZ România FOTO Corina Macavei 
  • Un salon din noua secţie de pediatrie FOTO Corina Macavei 
  • Imagine din vechea secţie de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Turnu Severin FOTO Corina Macavei 
  • Un cântar în secţia veche de pediatrie FOTO Corina Macavei 
  • Un salon din vechea secţie de pediatrie FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările