Primarul Orşovei somează pe Facebook operatorul de salubrizare: “Serviciul de salubritate nu este un mijloc de şantaj”

Primarul Orşovei somează pe Facebook operatorul de salubrizare: “Serviciul de salubritate nu este un mijloc de şantaj”

Munti de gunoaie la Orsova FOTO Facebook

Orşova, poarta de intrare în Clisura Dunării, cea mai importantă zonă turistică a Mehedinţiului, este sufocat de munţi de gunoaie. Din data de 18 ianuarie, firma care ar trebui să ridice gunoiul a sistat această activitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

De aproape o săptămână, operatorul serviciului de salubrizare, Floricola SA, nu mai ridică gunoiul menajer de pe raza oraşului pe motiv că a apărut, din ianuarie 2017, o nouă taxă care i-ar îngreuna situaţia şi că are nevoie urgent de o majorare a tarifului, apobată în Consiliul Local. Noroc cu temperaturile scăzute din ultima perioadă fiindcă altfel mirosul lăsat de aceste gunoaie ar fi de nesuportat.

„Intrarea în vigoare a OG 196/2005 cu modificarile şi completările ulterioare, art. 9, alin. (1), lit. c, cu aplicare de la 01.01.2017, şi a OMMGA nr. 2413/2016 (anexa 2), respectiv introducerea taxei pentru deşeurile inerte şi deşeurile nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea eliminării finale prin depozitare în spaţii autorizate în acest scop, în valoare de 80 lei/tonă, a determinat operatorul de pe raza municipiului Orşova (conform contractului nr. 10/2006 de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Orşova) să solicite modificarea tarifelor componentelor activităţii de salubrizare (conform prevederilor art. 15 alin. 10 - „Obligaţiile concesionarului: (10) să fundamenteze şi să supună aprobării Consiliului Local al municipiului Orşova tarifele ce vor fi utilizate în activitatea de salubrizare”). În acest sens, operatorul a depus la Consiliul Local Orşova (cu nr. 7/09.01.2017) şi la UAT Orşova (164/09.01.2017) solicitarea de modificare a tarifelor”, se arată într-un comunicat postat pe un site local de ştiri.

Pe de altă parte, primarul municipiului Orşova, Marius Stoica, somează operatorul de salubrizare într-o postare pe contul său de Facebook, atrăgându-i atenţia că trebuie să respecte contractul pentru a nu pune în pericol sănătatea orşovenilor:

„Somez public operatorul SC Floricola SA sa nu se mai joace cu sănătatea şi integritatea orşoveanului, să respecte contractul încheiat cu fiecare cetăţean, şi să ridice în cel mai scurt timp posibil gunoiul de la aceştia! Serviciul de salubritate nu este un mijloc de şantaj la autoritatea publică locală, ca atunci când nu îţi mai convin preţurile să nu mai ridici gunoaiele, ci un serviciu de utilitate publică în folosul cetăţenilor. Mă văd obligat să anunţ oficial toate autorităţile statului în situaţia apărută şi să fac o analiză pertinentă a contractului cu Floricola pentru a observa dacă operatorul se află sau nu în afara legii (...)”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: