Peste 1.000 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu în Mehedinţi

Peste 1.000 de persoane sunt în izolare voluntară la domiciliu în Mehedinţi

În prezent, în judeţul Mehedinţi, se află în carantină instituţionalizată 101 persoane, iar în izolare la domiciliu 1.186 de persoane. Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Mehedinţi au verificat în data 21.03.2020, un număr de 1.047 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu şi 37 de unităţi economice. În urma acestor verificări au fost aplícate 16 sancţiuni contravenţionale, din care 8 sancţiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 75.000 lei.

În acţiunile de verificare au fost angrenate efective compuse din 153 de poliţişti, 32 de poliţişti locali, 38 de jandarmi (3 echipaje au participat la însoţirea persoanelor carantinate) şi 4 poliţişti de frontieră. De asemenea, a fost aplícată o sancţiune contravenţională unei unităţi economice pentru nerespectarea Ordonanţei Militare, în valoare totală de 1.000 lei..

Totodată echipaje ale poliţiei rutiere au asigurat deplasarea şi însoţirea a 19 autovehicule, cu 53 de persoane, care au fost plasate în carantină instituţionalizată sau conduse spre destinaţiile de domiciliu în vederea aplicării măsurii de izolare voluntară.

”Reamintim faptul că toate autorităţile statului (instituţia prefectului, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, direcţia de sănătate publică) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, face un apel la populaţie să respecte prevederile Ordonanţei militare nr. 2/din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii a COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: