FOTO/Turnu Severin: Apă rece și asistență medicală pentru trecătorii răpuși de căldură

Severinenii care au probleme cu temperaturile ridicate au ocazia să se răcorească și să bea un pahar cu apă, în incinta celor opt centre de prim ajutor amplasate pe teritoriul orașului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Canicula înregsitrată în ultimele zile, în Turnu Severin a condus la reinstalarea punctelor de prim ajutor. Trecătorii care suferă din cauza căldurii găsesc aici un pahar cu apă rece, un loc răcoros unde să poposească și asistență medicală.

În momentul de față există opt astfel de centre amplasate în toate zonele orașului. Primăria, Casa Tineretului, piața Mircea, piața Crihala, târgul Veterani, Direcția de Taxe și Impozite Locale, Direcția de Asistență Socială și Autogara sunt locațiile centrelor menite să îi ajute pe cei care au nevoie.Maria Toader, în vârstă de 70 de ani, a trecut, în această dimineață, pe la punctul de prim ajutor din piața Mircea.

„Simțeam nevoia să beau un pahar cu apă. Sunt bătrână și nu prea pot să rezist la căldura asta. O să mă odihnesc 5 minute aici, la răcoare, beau apă rece și mă întorc la cumpărături”, ne-a spus femeia.Potrivit medicilor, cei mai expuși caniculei sunt copiii și bătrânii. De asemenea, cardiacii și hipertensivii trebuie să se ferescă de temperaturile ridicate. Specialiștii recomandă evitarea ieșirilor din casă în intervalul orar 11-18.

Citeşte şi: "Vaslui: Răpus de caniculă"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările