Târg de produse tradiţionale în Piaţa Civică din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tradiţia merge mai departe
Tradiţia merge mai departe

Târgul ETNO DOGROGEA – LIANT DE TRADITIE îşi propune să aducă în prim-plan produsele tradiţionale dobrogene pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi natural, dar şi pentru a încuraja comunităţile locale sa dezvolta afaceri locale care să pună în valoare produsul traditional

În acest scop, Asociaţia Moesis Tradiţional şi-a propus să ducă mai departe tradiţia seculară de la gastronomie deltaică, la meşteşuguri, port tradiţional, până la atestarea produselor locale autentice, iar evenimentul se înscrie armonios în conceptul de Turism Deltaic.

"Avem nevoie de produse atestate tradiţional, de produse româneşti autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În reţetele de fabricaţie nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine şi de echilibru", declară Paula Vals, preşedintele Asociaţiei Moesis Tradiţional.

Târgul ETNO DOBROGEA, se va desfăşura în municipiul Tulcea, platoul exterior, Piaţa Mircea cel Bătrân (Pţa. Civică) în perioada 24-26 septembrie 2021, în intervalul orar: vineri şi sâmbată 09.00- 19.30, iar duminică 09.00-14.00, umând a fi puse în evidenţă: produsele derivate din peşte, carne de porc, oaie, pui, curcan;

2. Mierea de albine si alte produse apicole; produsele de panificaţie, patiserie şi cofetărie; produsele prelucrate prin conservarea fructelor şi legumelor: siropuri, gem, dulceţuri, zacuscă.

   

Se vor alătura evenimentului şi Asociaţiei Moesis Tradiţional, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, meşteşugarii tulceni, precum şi firmele Piccolo Angelo S.R.L. (Tulcea) - cu produse de cofetarie, patiserie şi conserve din legume/fructe atestate traditional (Cozonacul Comoara Macinului şi Plăcinta dobrogeana), Deltaica Seafood S.R.L.(Tulcea) – cu produse traditionale din peste (Scrumbia de Dunare afumata, salate din icre, peste afumat sau marinat), Avi Giis S.R.L.(Valcea) – cu bunătăţi din carne, gustoase şi sanatoase atestate traditional, Mirdatod Prod S.R.L.(Mures) – cu recunoscutele produse lactate de Ibanesti, Toto S.R.L. din Maramureş - produse tradiţionale din carne, PFA Chise Florian din judeţul Bihor, producător tradiţional de palincă, PFA Ţirban Marius din judeţul Bihor - plante medicinale şi ceaiuri, Florin Ioan Rosa, apicultor, II Rusu Mihaela din judeţul Botoşani, producător tradiţional de dulceaţă, Tilioi Ovidiu din judeţul Vâlcea, apicultor şi multe alte surprize.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 septembrie, în municipiul Tulcea. 

Vă mai recomandăm:

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite