VIDEO Turişti blocaţi în aeroport. Avionul care trebuia să îi ducă în vacanţa de cinci stele din Turcia s-a stricat

VIDEO Turişti blocaţi în aeroport. Avionul care trebuia să îi ducă în vacanţa de cinci stele din Turcia s-a stricat

Turiştii au fost nevoiţi să aştepte mai bine de trei ore în aeroport

Aproximativ 200 de persoane care ar fi trebuit să plece luni cu o cursă charter în Turcia au fost nevoiţi să aştepte ore întregi în aeroport. În primă fază nu au primit nicio explicaţie, ulterior fiind informaţi că avionul care trebuia să aducă din Turcia un grup de turişti şi să îi ia pe ei nu a plecat încă din Turcia, având o defecţiune.

Sute de turişti care ar fi trebuit să plece luni la prânz cu o cursă charter de la Timişoara la Antalya au fost nevoiţi să aştepte îmbarcarea ore în şir fără să primească nicio explicaţie. Unul dintre martori a declarat că turiştii au trecut de controlul de securitate şi au stat mai bine de trei ore în zona de îmbarcare. Într-un final, turiştilor li s-a spus că avionul care trebuia să îi ducă în Antalya nu a plecat încă din Turcia, la aeronavă apărând o defecţiune.

Potrivit unui email transmis de reprezentanţii tour operatorului Tez Tour unuia dintre turişti, programul de zbor a fost schimbat „din motive obiective” de compania aeriană cu care compania de turism are contract. „Prin contractual de închiriere a aeronavelor, companiile aeriene au dreptul să modifice acest orar din motive obiective pe care nu le pot prevedea sau evita la momentul semnării contractului şi alocării soluţiilor orare.Chestiunile sunt complexe, ţin de regulile aeronautice şi o companie care închiriază un avion (cum este cazul nostru ) prin contract se supune acestor reguli, mai ales în cazul dat, când este vorba despre o defecţiune tehnică ce implică siguranţa zborului/pasagerilor”, se arată în răspunsul transmis de tour operator unuia dintre turişti.

Potrivit ultimelor informaţii, pasagerilor care nu sunt din Timişoara le-a fost asigurată cazarea la hotel, urmând ca avionul să plece de la Timişoara spre Antalya la noapte, în jurul orei 3.00.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: