Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură: Tăierea gazului conduce la creşterea dramatismului

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură: Tăierea gazului conduce la creşterea dramatismului

Spitalul Judeţean din Timişoara

Maternitatea „Odobescu” şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” au găsit o soluţie de încălzire cu centrale proprii. Afectate rămân Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Pediatrie „Louis Ţurcanu” şi Institutul de Boli Cardiovasculare.

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură, fac un apel către companiile producătoare şi furnizoare de gaze din România să găsească soluţii pntru a asigura furnizarea agentului termic în spitalele din municipiul nostru.
 
„În numele tuturor pacienţilor internaţi în spitalele din Timişoara vă rugăm să ne sprijiniţi prin identificarea unei soluţii care să asigure furnizarea agentului termic în spitalele din municipiul nostru. În această perioadă sanitară de pandemia COVID-19 tăierea gazului în Timişoara conduce la creşterea gradului de dramatism pe care îl înregistrăm deja. Spitalele din Timişoara sunt implicate în lupta cu acest virus nemilos, eforturile noastre în salvarea de vieţi omeneşti fiind supraomeneşti. Vă rugăm pe voi, marii producători şi furnizori de gaz din România să faceţi şi voi aceleaşi eforturi supraomeneşti pentru a contribui la salvarea vieţilor conaţionalilor noştri. Fără o temperatură optimă în saloane eforturile noastre vor fi în zadar iar echilibrul precar pe care l-am asigurat prin dedicare şi implicare va fi năruit”, au transmis managerii spitalelor.
 
„Nu suntem în măsură să analizăm cine este vinovat de situaţia de la Colterm, nu avem căderea şi nici pregătirea să găsim soluţii pentru Colterm, însă vă cerem vouă, mari producători şi furnizori de gaze din România să manifestaţi responsabilitate socială şi să ne ajutaţi în lupta cu acest virus nemilos. Nu opriţi gazul astăzi la ora 12.00. Găsiţi soluţii pentru astăzi, pentru mâine...”, au mai transmis managerii printr-o scrisoare deschisă. 
 
Maternitatea „Odobescu” şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” au găsit o soluţie de încălzire cu centrale proprii.
 
Afectate rămân Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Pediatrie „Louis Ţurcanu” şi Institutul de Boli Cardiovasculare.
 
Reprezentanţii spitalelor vor participa astăzi, de la ora 15.00, la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a găsi cele mai bune soluţii. 
 
„Nu este o variantă să stăm zile şi săptămâni, trebuie să fie o problemă strict temporară. Toată lumea trebuie să găsească soluţii. Trebuie să evităm o catastrofă umanitară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Vă mai recomandăm:

Situaţie dramatică la Timişoara. Peste 50.000 de familii şi majoritatea spitalelor rămân fără căldură şi apă caldă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările