Reţea de trafic de migranţi destructurată. Plăteau sume de între 1.000 şi 2.000 de euro pentru a ajunge în Occident

Reţea de trafic de migranţi destructurată. Plăteau sume de între 1.000 şi 2.000 de euro pentru a ajunge în Occident

FOTO captură Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au destructurat o reţea infracţională constituită din cetăţeni irakieni, specializată în traficul de migranţi.

Începând din luna septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, au desfăşurat investigaţii şi activităţi procedurale, în vederea documentării activităţii infracţionale a unei reţele de trafic de migranţi, având ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea şi transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu şi Asia către state din vestul Europei. 
 
Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care  erau  bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională.  
 
Cetăţenii irakieni preluau grupurile de migranţi şi se ocupau cu adăpostirea lor în locaţii din Timişoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuţi ilegal frontiera spre state din vestul Europei. 
 
Din cercetările efectuate a rezultat că migranţii plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro. 
 
În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră au efectuat două percheziţii la două locaţii din Timişoara, unde au fost depistaţi şi conduşi la sediul inspectoratului un număr de 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet şi India. 
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Timiş, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările